Skip to main content

100% Recycled Teakwood

Allure – a registered trademark ® – meubilair wordt naar eigen idee en origineel ontwerp vakkundig vervaardigd in Indonesië, van 100% recycled A-kwaliteit teakhout. De buitengewone eigenschappen van teakhout, dat van zichzelf oliehoudend is, in combinatie met de innovatieve, stabiele en gedegen constructie – uitsluitend machinaal vervaardigd met passende pen/gat verbindingen en RVS (roestvast staal) beslag – garanderen een zeer lange levensduur. Dit alles ontziet het milieu zoveel mogelijk.

100% recycled teakwood

Indonesian Legal Wood

Alle houtproducten welke door Allure vanuit Indonesië worden geïmporteerd zijn voorzien van het V-Legal/FLEGT document, waarmee sinds 15 november 2016 wordt voldaan aan de laatste Europese Houtverordeningsregels die sinds 3 maart 2013 van kracht zijn. Voor de naleving van dit V-Legal/FLEGT document worden alle containers vóór verscheping nauwgezet gecontroleerd door de overheid in Indonesië, op de legale herkomst van de houtproducten. Vervolgens wordt In Nederland nog gecontroleerd door de NVWA (= Nederlands Voedsel- en Warenautoriteit), in samenwerking met de Douane.

Indonesian Legal Wood

Professionally Crafted

Vanwege het hergebruik kunnen ambachtelijke reparaties zichtbaar zijn, die echter bijdragen aan het verfijnde karakter van het Allure meubilair. Het teakhout is oven gedroogd. Desalniettemin kan door weersinvloeden en de natuurlijke werking van het teakhout lichte scheurvorming optreden, wat voor de levensduur geen enkel bezwaar is. Verder is al het Allure meubilair altijd voorzien van handige stelvoetjes, waardoor eventueel wankelen kan worden verholpen.

Professionally crafted

Value for Money

Uw vrije tijd is kostbaar en verdient absolute topkwaliteit, daarom is “Value for Money” al sinds 1980 ons motto. In mei 2002 werd dat bevestigd door de Consumentenbond met het uitroepen van de Allure Classic 3-zits tuinbank tot beste koop. Toentertijd was Allure al de beste koop, en meer dan 20 jaar later is het beste van Allure nog steeds te koop!

Value for money